2009 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Renginiai: "Aura ir kiti demonai". Šiuolaikinio meno laboratorijos atidarymas

Pripažinkime, sterilios verslo centro aplinkos ir modernaus meno derinys skamba neįprastai ir net kontraversiškai. Kita vertus - būtent naujas skirtingų dermių kombinacijas ir nepatirtus pojūčius mėgsta nūdienos publika ir žinoma, šiuolaikinio meno kūrėjai.

Akivaizdu, jog į vakar vykusį šiuolaikinio meno laboratorijos "Aura ir kiti demonai" atidarymą susirinko dvi žiūrovų grupės: tie, kurie vargu ar suprato kur eina ir tie, kurie tiesiog gyvena "Auros" ritmu. Kaip bebūtų, tarp minimalistinių "BLC" Verslo lyderių centro sienų ir statiškų svečių, netikėtai išnyrantys, provokuojantys neprognozuojamas reakcijas, banguojantys šokėjų siluetai dovanojo stiprius pojūčius ir užliejo iš pirmo žvilgsnio šaltas, sukaustytas erdves, judesiu, maksimaliu kūno išlaisvinimu ir nepaprastai vizualia kūno plastika.

"Auros" šokėjų pasirodymas, primenantis jau ir mūsų šalye populiarėjančio "flashmob" reiškinio formą tapo įžanga į naujos, "Kito meno" erdvės atidarymą. Ta pačia proga buvo pristatytas ir dar vienas "BLC" "naujokas" - ką tik duris atvėręs restoranas - "Grand Cafe", vaišinęs vakaro svečius.

Antrąja renginio dalimi tapo audiovizualinės poezijos grupės "Avaspo" koncertas. Netradiciškai eiles "deklamuojanti" Gabrielė Labanauskaitė ir trys jai akomponuojantys kolegos pristatė dešimt originalių poezijos/muzikos kompozicijų, iliustruotų ant sienų projektuojamais vaizdais. Būtent "Avaspo" pasirodymas tapo kontraversiškiausiu vakaro pasirinkimu, mat laikiną sceną supanti erdvė, žiūrovų kontingentas ir siurrealizmu dvelkiantys kūriniai vargu ar tilptų į vientisą mozaiką. Kita vertus, šis pasirodymas tapo retu šansu tiesiog atsipalaiduoti, įsijausti ir paskęsti "meno demonų" kuriamoje atmosferoje...

Renginių ciklas tęsis dar tris dienas.
Daugiau informacios rasite čia.



















Komentarų nėra:

Rašyti komentarą