2009 m. lapkričio 10 d., antradienis

Fotografija: Thomas Barbey siurrealizmas

1957 metais, lapkričio 18-ąją pasaulį išvydo Thomas Barbey, dabar žinomas, kaip talentingas tekstų kūrėjas ir fotografas.


Ženeva – gimtasis miestas, saugantis kūrėjo vaikystės prisiminimus. Po 17 metų, praleistų Šveicarijos sostinėje, kur piešė plakatus muzikos grupėms, Thomas iškeliavo į Milaną. Sukūręs daugybę tekstų muzikos kūriniams ir dovanojęs pasauliui begalę mados fotografijų, menininkas vėl pakėlė sparnus. Šįkart jo stotele tapo legendinis pramogų miestas – Las Vegasas.

Thomas 2 – 3 kartus per metus leidžiasi į keliones, kurių metu fiksuoja įvairiausius daiktus ir skirtingas vietas. Kartais nufotografuoti vaizdai išvysta dienos šviesą tik po labai ilgo laiko, kai „suranda“ tinkamiausią vietą fantasmagoriškose dėlionėse.

Fotografo darbuose ištirpsta realybės ribos. Žemės rutulys tampa toli gražu ne apvalus, žmonės gali vaikščioti po vandeniu, o viduryje kambario netikėtai „išdygsta“ greitkelis. T. Barbey ardo tikrovę, tačiau tai daro labai subtiliai. Jo darbuose – siurrealistinių ketinimų gausa, didmiesčio triukšmo ir atostogų ramybės samplaikos, sapnas ir kasdienybė kartu.








































Oficialios svetainės:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą