2009 m. rugsėjo 26 d., šeštadienis

Kinas: Nauja TKKF programa - apie kūrybą, įkvėpimą, menininkus ir kai ką daugiau...

Džiaugiuosi jau antrus metus iš eilės prisidėdama prie Tarptautinio Kauno kino festivalio organizavimo. Juk neįmanoma atsispirti kiną mylintiems žmonėms, tiesa? Tie, kas domisi TKKF seka nuolatinius informacijos atnaujinimus, o tie, kas negirdėjo, gali užsukti į festivalio namus internete.
Jei dar nematėte TKKF video klipo, spauskite čia. Mano nuomone, šis "mini filmukas" labai skoningas, o kadrai parinkti ir sudėlioti labai kruopščiai, apgalvotai, sukuriant jaukumo įspūdį. Beje, jei neklystu, garso takelis - Alinos Orlovos!
Šių metu festivalio šūkis - "Filmai, kurie atsako į klausimus". Keletas reklaminės kampanijos detalių:
Šįkart Jums pristatau savo pranešimą spaudai apie aktualiausią ir įdomiausią festivalio programą "Visos mūzos":
Gyvename išskirtiniu laikotarpiu, kai rodos visiškai nesuderinami dalykai jungiasi į visumą, dovanodami mums neįtikėtinas naujoves. Kadaise skirtingos meno rūšys buvo aiškiai atskirtos viena nuo kitos, o dabar galime džiaugtis įspūdinga menų sinteze, prabylančia vis kitais, dar neregėtais atspalviais. TKKF, globojamas pačios vizualiausios – kino mūzos, šiais metais kviečia įsilieti į kūrybos pasaulio odisėją ir ieškoti atsakymo į klausimą: „kas yra menas mene?
Kiekvienas mūsų, slapčia arba atvirai, žavimės viską supančių menų dovanomis. Vieni pasineria į literatūros pasaulį, versdami mylimos knygos puslapius, kiti skuba į mėgstamo dailininko parodos atidarymą, treti - jaukiais vakarais klausosi brangiausios - asmeninės fonotekos plokštelės. Nesvarbu kur keliausite - į spektaklio premjerą, šokių pamoką ar kino seansą – menų mūzos visada bus šalia. Įkvėptas skirtingų meno galių, TKKF atskleis paslaptingus kūrybos pasaulio užkulisius, pravers duris į talentingiausių menininkų gyvenimus ir leis prisiliesti prie unikalaus, dažnai tik įsivaizduojamo ar nuspėjamo idėjų gimimo ir įgyvendinimo proceso.
Ar žinojote, jog vienas garsiausių ankstyvojo 20 amžiaus dailininkų – Gustavas Kluckis – mūsų kaimynas latvis? Ar kada susimąstėte, kaip atrodė mados kūrėjų gyvenimas Berlyno sienos šešėlyje? O gal esate girdėję apie mistišką, kontraversišką žmogžudystės istoriją slepiantį olandų tapytojo Rembrandto paveikslą „Nakties sargyba“? Jei ne – TKKF filmų programa „Visos mūzos“ - tiesiausias atsakymų kelias į visus Jūsų klausimus.
Jei dar neturėjote progos susipažinti su kino burtininku ir animacijos alchemiku tituluojamo Vladislavo Starevičiaus istorija, Jūsų laukia ne vienu apdovanojimu įvertintas „Vabzdžių dresuotojas“. Jeigu intriguoja stebinanti dailininko ir poeto kova dėl vienos moters meilės, apsilankykite filme „Buzkaši – stepių daina“. O tie, kurie neatsispiria genialaus dailininko – Gustavo Klimto – darbams, susižavės ir jausminga, ekspresyvia, aistros kupina jo gyvenimo istorija.
Šiais metais TKKF kviečia mėgautis gerais filmais visiems Kauno gyventojams brangioje vietoje – „Romuvos“ kino teatre. Tikriausiai nerasime tinkamesnės vietos skirtingų, išraiškingų ir vis naujai prabylančių menų sąjungai. Bent trumpam, daugeliui nostalgiją kelianti „Romuva“ įgaus naują kvėpavimą, kviesdama ištikimiausius gero kino mylėtojus ir tuos, kurie siekia pažvelgti į meno pasaulį nauju kampu.

Tikiuosi pabuvoti visuose šios programos filmuose, todėl sakau "iki pasimatymo kino teatre"!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą